Droge huid

Opgepast voor verkeerde reflexen voor uw huid in de winter

Kies voor sterk hydraterende verzorgingen om uw huid te beschermen tegen de kou.

Droge huid verzorgen

Wij verzorgen onze huid vanaf de moment we deze reinigen met verzorgingen die rijker en voedender zijn dan gewoonlijk. Vermijd producten die fel schuimen en de beschermende huidlaag vernietigen. Kies voor water en micellaire gels. Micellaire reinigers zijn reinigers op waterbasis die micellen bevatten, dit zijn clustertjes die vet & vuil aan zich kunnen binden.

Gebruik een dag- en nachtcrème om de huid te beschermen en uitdroging te voorkomen. Om het effect van deze verzorgingen te versterken, gebruik je best eerst een serum voor het aanbrengen van de creme. Deze producten zijn rijk aan geconcentreerde bestanddelen die aan uw huid een intensieve verzorging bieden.

Wanneer de huid erg droog is, kies je een cold cream voor gezicht en lichaam: deze rijke verzorgingen versterken de huidbarrière en beschermen tegen uitdroging en externe afbraak. Een masker is een uitstekend middel om een droge huid te herstellen. Ideaal breng je dit 2 tot 3 maal per week aan. 

Om een mooie huid te behouden is een dag- en nachtcrème zeker aan te raden want het is om 2u ‘s nachts dat de huid een regeneratiepiek krijgt.

Vraag raad aan uw apotheker om uw verzorging te kiezen.

Verzorg uw lippen tijdens de winter

De lippen zijn broos en fijn en lijden onder de winterse kou, waardoor ze snel barsten en geïrriteerd raken.  Begin met een scrub van de mond door de lippen met draaiende bewegingen te masseren.

Vergeet niet om voor uw make-up altijd een lipbalsem aan te brengen. Indien u kloven heeft, breng dan een dikke laag aan, zoals bij een masker en dit verschillende malen per dag.

Vergeet ook de handen niet !

Bescherm uw handen want handschoenen voorkomen niet alles. Smeer uw handen ‘s ochtends en ‘s avonds in met een goede handcrème, die niet kleeft, dit om ze te voeden en te beschermen. Eigenlijk zou u na elke wasbeurt een laagje crème moeten aanbrengen.

Indien de handen gekloofd zijn brengt u een dikke laag aan die u de hele nacht laat inwerken, indien nodig met een katoenen handschoenen er overheen. De nagels hebben ook nood aan voedende producten om de keratine erin te versterken. De keratine beschermt de nagels tegen externe factoren.