Haaruitval

Het is heel natuurlijk om tot 100 haren per dag te verliezen. Zijn het er méér? Hoog tijd om in te grijpen en het tij snel te keren! 

Hoewel er geen mirakeloplossing bestaat, reiken onderzoekers geregeld remedies voor haarproblemen aan. Vraag ons raad !

Er is haaruitval en haaruitval...

Iedereen verliest haar. Dat is normaal. Haaruitval kent cycli, die telkens drie fases omvatten. Die cycli manifesteren zich 20 tot 30 keer in ons leven en volgen een specifiek patroon. Rekening houdend met de hoeveelheid hoofdharen, is het niet onrustwekkend als u per dag een honderdtal haartjes verliest. Abnormaal chronisch haarverlies is wél iets om u zorgen over te maken. Daar kan u iets aan doen!

Er bestaan oplossingen

Occasioneel haarverlies kan u met voedingssupplementen opvangen. Het gaat om heuse cocktails van vitamines, sporenelementen en/of aminozuren die de hoofdhuid veerkrachtig en evenwichtig houden en zo de haargroei stimuleren, haaruitval tegengaan en de haardos bestendigen. Voedingsstoffen die haaruitval tegengaan, zijn o.a.: aminozuren rijk aan cysteïne en methionine, onmisbaar voor de keratinesynthese. En die in combinatie met vitamines en zink. Voor wie last heeft van overvloedige haaruitval en kaalheid bestaan er geneesmiddelen. Minoxidil maakt een einde aan of zet een rem op haaruitval in 70 % van de gevallen. In tegenstelling tot finasteride, stimuleert het de haargroei echter niet.

Welke behandeling u ook volgt, tastbare resultaten vragen tijd!

Laat u niets wijsmaken

  • Uw haar laten knippen, doet het niet sneller terug groeien en maakt het niet dikker. 
  • Het regelmatig dragen van een pet, muts of helm zorgt niet voor meer haaruitval. 

Waarom raak ik mijn haar kwijt?

  • Erfelijke factoren: bij de geboorte worden we ongelijk toebedeeld: ieder van ons heeft een haarkapitaal dat sneller of trager uitgeput raakt.
  • Hormonale veranderingen: contraceptie, menopauze, bevalling,...
  • Stress, vervuiling, het gebruik van ongeschikte cosmetische producten, de inname van sommige geneesmiddelen, haarbehandelingen (kleuren, een te warme haardroger,...)
  • Eetgewoonten die onevenwichten uitlokken.
  • De seizoenen: in de herfst en de lente verliezen we meer haar. Waarom is niet meteen duidelijk.