Natuurlijke middelen tegen misselijkheid

Te zware, vettige maaltijden met te veel alcohol, gastro-enteritis of ook grote vermoeidheid, kunnen gepaard gaan met misselijkheid. Wij geven u enkele natuurlijke tips die u hierbij kunnen helpen.

Eerst en vooral moet u vasten:

  • rusten en frisse lucht. Goed diep en snel 10 maal opeenvolgend in en uit ademen.
  • droge beschuiten en koekjes eten of brood zonder boter, opgedeelde kleine maaltijden innemen, liever koud dan warm eten, roken en vette of pikante voeding vermijden.
  • kleine teugjes koude thee, water, met of zonder citroen, drinken.

Een tal van natuurlijke oplossingen

Gember is één van de beste remedies tegen misselijkheid. Voor een optimale, snellere doeltreffendheid kunt u voedingssupplementen met een grote dosis gember vragen bij uw apotheker. Melissa, munt en wilde tijm, alleen of in kruidenthee zijn eveneens een oplossing tegen misselijkheid.

Homeopathie: 

Kies voor Nux Vomica : drie korreltjes om de twee uur totdat de symptomen verdwijnen.

In de aromatherapie is de essentiële olie van pepermunt een uitstekende hulp bij de spijsvertering en ook heel doeltreffend bij reisziekten ; essentiële olie van citroen heeft hetzelfde effect. Een druppel op een suikerklontje, dat u laat smelten in uw mond, ofwel een druppel aanbrengen op de halsspieren wanneer u zich misselijk voelt of draaiingen hebt. Deze olie is echter niet bestemd voor kinderen onder de 7 jaar, voor zwangere vrouwen en bij borstvoeding.