Huidhydratatie

Door het zoute zeewater, chloor van een zwembad, UV- straling en luchtvervuiling, heeft onze huid het tijdens de zomer hard te verduren. Hier volgen enkele tips om de huid te verzorgen en ze goed te hydrateren.

Een scrub, stap één ?

Een scrub verwijdert de dode cellen van uw huid, deze verzamelen zich aan de oppervlakte van uw huid en verhinderen het ademen van de huid. De huid wordt terug soepel en zacht door een scrub.

Een gel of een crème, met mini-scrubbolletjes of zonder, in een pot of uit een tube, er bestaan scrubs in alle vormen en voor iedereen.

Voor het gezicht raden wij een zachte scrub aan.

Hydratatie zorgt voor een stralende huid !

De hydraterende crèmes beschermen in eerste instantie tegen de agressies van het klimaat en de pollutie. Lichte emulsies op basis van liposomen of vloeibare kristallen, hun actieve bestanddelen hebben een antwoord voor alle specifieke behoeften van elk huidtype. Om een mooie en gezonde huid te bekomen moet het lichaam op dezelfde manier gehydrateerd worden als het gezicht : elke dag, met aangepaste producten. Een lichaam goed verzorgen geeft een aangenaam gevoel. Wat de textuur betreft: (gel, olie, crème, melk,…) hier gaat het vooral om het gevoel dat de textuur u geeft en de voorkeur van elk. Over het algemeen zijn gels en melk (beter in spray) voor een gemakkelijk en snel gebruik . Opteer voor olie en crèmes als u een diepere penetratie wenst.

Vraag raad aan uw apotheker bij de keuze van uw hydraterende verzorging, hij zal u verzorgingen aanbevelen naargelang de behoeften van uw huid. Performante en aangename verzorgingen die best naast de grote merken van de parfumerie mogen staan .

Sublimerende olie

Voedend, anti-ageïng, verzachtend,…de heilzame werking van de geraffineerde bestanddelen die zich in de oliën bevinden is een ode aan de schoonheid. Deze fijne en bedwelmende texturen worden met lichte toetsen aangebracht en maken je van kop tot teen mooi en aantrekkelijk. Met de tijd vraagt de huid meer en meer specifieke verzorgingen, tegelijk efficiënt en vol glamour. De droge oliën beantwoorden aan deze vraag. Ze brengen de magische kracht van de oliën voor een satijnen huid zonder het vette aspect.

Hyaluronzuur, een 100% efficiënte oplossing

In crème, serum of masker, hyaluronzuur kan tot 1000 maal haar gewicht in water vastleggen.

Zeg ja aan de anti-oxydanten !

"Schoonheid zit van binnen", dit is het motto van zij die hun huid, haar en lichaam verzorgen met vitaminen en anti-oxydanten. Alles is natuurlijk een kwestie van erfelijkheid, maar ook van een zekere manier van leven en voeding. Vandaag is het bewezen dat sommige micronutrimenten, vitaminen, mineralen, oligo elementen en vetzuren de schoonheid van de huid, het haar en het lichaam beïnvloeden. Daarvoor beveel ik vitamine C en E, selenium en zink aan omdat die in synergie werken. Men mag ook lycopeen en luteïne niet vergeten, die zijn onmisbaar om de huid op de zon voor te bereiden. Bernagie- en onagerolie zijn de voedende toppers voor onze huid.