Detoxen, slechts een mode?

Trendy

Detoxen, het trendy woord van het begin van het jaar? Naast het feit dat het een modeverschijnsel is, heeft je lichaam er soms ook echt behoefte aan. Ontdek onze tips om het jaar goed in te zetten!

Waarom beginnen met detoxen?

Halt aan diegenen die detox zien als een manier om gewicht te verliezen! Dat is niet waar detoxen om draait.

Ideaal in de winter en tijdens de wisseling van de seizoenen is de eliminatie van gifstoffen uit uw lichaam. Dit zal uw lever in staat zal stellen te rusten en zijn zuiverende functies weer op te laden.

Het resultaat? Zeg maar dag tegen vermoeidheid en een slecht humeur en hallo tegen een stralende teint en een sterker immuunsysteem! Geef uw lichaam een nieuwe adem van vitaliteit en een beter spijsverteringscomfort!

De juiste gebaren om dagelijks toe te passen

Detoxen is ook het aanpassen van de dagelijkse routine. Hier zijn onze natuurlijke tips voor een gezonder lichaam:

1. Controleer uw maaltijden: beperk uw consumptie van industriële en bewerkte producten met veel additieven en kies voor biologisch geteelde voedingsmiddelen. Beperk de inname van suikers maar aarzel niet om vezels te consumeren!

2. Beperk de inname van alcohol, tabak maar ook koffie! Dat zijn namelijk belangrijke producenten van giftige stoffen. Probeer de consumptie ervan gedurende enkele dagen te beperken of te elimineren!

3. Drink water: wat dacht u ervan om u voor één keer aan de aanbevolen dagelijkse anderhalve liter te houden? Te saai? Verwen uzelf met een kruidenthee of een beetje citroensap!

4. Planten: naast het beperken van zuivelproducten en dierlijke eiwitten, aarzel niet om bepaalde planten en groenten te eten. Zwarte radijs, mariadistel, artisjok, ...

5. Niets beter dan een beetje zweten: sporten, naar de sauna gaan, hoe meer u zweet hoe meer je gifstoffen worden afgevoerd! En een gezond lichaam heeft ook een beetje beweging nodig!

Zin om nog een stapje verder te gaan? Vraag uw apotheker om advies om een behandeling te starten die aan uw behoeften voldoet!